The design is guided by a simple vision; to provide a sustainable development which preserves the historic feel of the Lower Town neighbourhood. The Mitchell & Wilson Project is of a mixed use, medium density development focusing on street level retail and upper residential condominiums. The design encourages pedestrian interaction with its multiple and diverse building users. The ground floor interior courtyard is successful in promoting community interaction by introducing cafés and patio areas within the interior areas. There is a successful blending of public and private areas eliminates any delineation between the two. The roof lines steps away from the street as well as decreases in mass towards the rear. The nomenclature reflects upon the materials of the adjacent properties and neighbours.